УРЯДОВІ РІШЕННЯ. 12 вересня на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято постанову «Про затвердження порядку формування державного замовлення на випуск видавничої продукції та її розповсюдження», повідомляє прес-служба департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України.

Метою Порядку, розробленого Держкомтелерадіо України, є визначення механізму формування державного замовлення, регулювання взаємовідносин між замовниками та виконавцями, забезпечення якісного та змістовного наповнення асортименту вітчизняної видавничої продукції.

Згідно з урядовою постановою, центральні органи виконавчої влади, інші органи державної влади, установи та організації, які є потенційними державними замовниками, визначають тематику видань, які передбачаються до випуску за держзамовленням і готують відповідні пропозиції.

Тематичну та змістовну оцінку попередньо відібраних видань здійснюють спеціально утворені експертні ради, до складу яких можуть входити представники наукових установ, творчих спілок, бібліотек, книготорговельних і поліграфічних підприємств, громадських організацій тощо.

Державні замовники, з огляду на затверджені обсяги замовлення та виділені з держбюджету на його виконання кошти, самостійно здійснюють вибір виконавців державного замовлення в порядку, встановленому Законом України «Про здійснення державних закупівель».

УНН