РІВНІ МОЖЛИВОСТІ. Діти-інваліди, що проживають у Харкові, зможуть безперешкодно відвідувати загальноосвітні школи. Адже їх планують обладнати пандусами. Такі конструкції  мають уже близько 40% навчальних закладів із 200 наявних у місті. Як поінформувала директор департаменту освіти Харківської міської ради  Ольга Деменко, щорічно в школах встановлюють близько десяти пандусів.

«Обов’язково ми зводимо спеціальні конструкції, коли ремонтуємо фасад школи, ганок. Іноді школи обладнують пандуси самостійно або за допомогою депутатів. У нас уже складений список тих загальноосвітніх закладів, де плануємо встановити пандуси найближчим часом. Навесні ще раз обстежимо ці школи, потім розподілимо фінансування і приступимо до роботи», — зазначила Ольга Деменко.

Вона поінформувала, що в Харкові існує  також «Школа рівних можливостей». Це  загальноосвітній заклад №124, де створено архітектурні умови для навчання дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. Там  є пандус, встановлені ліфти і підйомник у їдальні, облаштовано спеціальні туалети та  обладнано підйомником мікроавтобус, який щодня привозить дітей у школу.

Сьогодні в загальноосвітніх закладах міста навчається понад 1000 дітей з обмеженими можливостями, а дитячі садки відвідують 183 таких дошкільнят.