ПАМ’ЯТЬ. У Сумах на території Меморіалу воїнам-інтернаціоналістам відкрито бюсти двох уродженців області Героїв Радянського Союзу Петра Рубана та Володимира Кучеренка. Обоє свого часу виконували військовий обов’язок в Афганістані, де були удостоєні найвищих відзнак. На жаль, один з них — Петро Рубан — посмертно. А інший герой Володимир Кучеренко нині живе в Нижньому Новгороді, але за станом здоров’я не зміг взяти участі в урочистостях.

На мітинг із Москви приїхала його дружина Тетяна Рубан з онуком Петром, виступила також тітка іншого героя Галина Кучеренко. Вони розповіли про рідних людей, про те, як ті йшли до свого подвигу в небі Афганістану. Адже Петро Васильович очолював 200-ту окрему штурмову авіаескадрилью, здійснив 106 бойових вильотів і загинув 1984 року. Володимир Анатолійович командував вертолітною ескадрильєю, брав участь у багатьох воєнних операціях.

Як сказав один з ініціаторів спорудження бюстів воїн-інтернаціоналіст Ігор Скоробагатько, для пам’яті немає кордонів ні на землі, ні в небі.