КАТАКЛІЗМИ. Жителям Сполучених Штатів Америки нині допікає спека та інші аномальні явища. Щойно над великою територією країни  промчав буревій, що позбавив життя майже трьох десятків людей, стовпчики термометрів почали зашкалювати —  загинули як мінімум 42 особи. Згідно з повідомленнями ЗМІ, серед загиблих багато літніх людей, в чиїх будинках в результаті знеструмлення перестали працювати кондиціонери. До трагічних наслідків призводить також тривале перебування  в авто «забутих» батьками дітей.

Водночас, через негоду, що охопила значну частину США, сотні тисяч людей в Західній Вірджинії, Вірджинії, Огайо, Нью-Джерсі, Мериленді та Індіані досі залишаються без  електрики.  На всіх територіях, де править бал стихія, введено надзвичайний стан.

Зокрема в Чикаго скасовано заняття в школах, у яких немає кондиціонерів. У  деяких місцях спеціальні служби розвозять по домівках їжу людям, у яких через відсутність електропостачання не працюють холодильники.

Аби зарадити біді, в багатьох містах влада відкрила спеціальні центри прохолоди і розширила графік роботи муніципальних басейнів. Рятуючись, американці заполонили також міські водойми та фонтани.

До речі, від подібного лиха потерпають  і європейці. Приміром, у Італії, де  стовпчики термометрів з початку липня не опускаються нижче 40 градусів, введено «жовту», а в 15 великих містах і найвищу — «червону» категорію небезпеки.