СТИХІЯ. Життя чотирьох осіб забрав тропічний циклон Нілам (Nilam) в Індії, ще шестеро рахуються зниклими безвісти. 

Про це повідомило індійське інтернет- видання Hindustan Times, передає УКРІНФОРМ.

«Значно ослаблий циклон Нілам призвів до чотирьох смертей, коли обрушився на прибережний штат Таміл-Наду у середу ввечері», – зазначається у повідомленні.

Згідно з опублікованими даними, один із загиблих – член команди нафтового танкера, який сів на мілину неподалік від столиці штату Таміл-Наду Ченнай. Трагедія сталася, коли 22 члени екіпажу танкера висаджувалися на рятувальний човен, внаслідок чого 15 осіб вдалося врятувати, а 6 пропали безвісти, рятівники продовжують їхні пошуки. Троє з врятованих моряків знаходяться у лікарні у важкому стані.

Одна людина загинула внаслідок руйнування стіни будинку через сильний дощ, інша – від удару струмом. Ще одна смерть сталася у союзній території Пудучеррі, де одна людина потонула, впавши з пірса.

В округах Неллор і Пракасам стихія пошкодила житлові будинки. Крім цього, влада штату побоюється затоплення низин кількох округів і вже закликала їхніх жителів переміститися у місця на височинах. Фермери територій, що постраждали, побоюються, що шторм може знищити посіви рису за місяць до збирання урожаю.

Зазначається також, що у деяких штатах циклон пошкодив лінії електропередач. Сильні вітру, які, досягнувши суші, коливалися у межі 65-75 км за годину, викорчували дерева. Рибакам зайнятих стихією штатів було рекомендовано не виходити у море.

Нагадаємо, раніше у середу перед приходом циклону у штатах Таміл-Наду й Андрха-Прадеш було евакуйовано понад 100 тис. осіб. Перед приходом в Індію, циклон торкнувся Шрі-Ланки, де загинуло двоє людей, понад 4,5 тис. осіб було евакуйовано. На острові від повені постраждало близько тисячі будинків.