ГІПЕРЕКОНОМНЕ АВТО. Автомобіль, який здатний подолати до 2000 км на одному літрі палива, створили студенти Університету Мігеля Ернандеса міста Елче (на сході Іспанії). Автомобіль створили в рамках конкурсу, організованого транснаціональною корпорацією «Ройял Датч-Шелл». Новинка буде представлена на щорічному екологічному марафоні, який пройде в Роттердамі (Нідерланди) з 17 по 19 травня.

Економне авто. Фото с сайту www.nanduti.com 

Прототип автомобіля, що отримав назву «Датіл-12», має 3,2 метра в довжину, 0,6 метра в ширину і 0,5 метра у висоту. Його вага, згідно з умовами конкурсу, становить 38 кг. Кращим буде визнано той винахід, який зможе подолати якомога більше кілометрів на одному літрі бензину при швидкості не менше 25 км / год.

«Молоді конструктори поставили перед собою завдання не тільки побити торішній рекорд в 1455 км, але і встановити новий - в 2000 км», - зазначив координатор групи винахідників Мігель Анхель Олива.

У порівнянні з моделлю, яка була представлена минулого року на цьому ж конкурсі, у нової машини оптимізовано все, що тільки можна, поліпшено двигун та передавальні механізми, в ньому – сучасна аеродинаміка.

У конкурсі «Шелл» братимуть участь понад 250 організацій та установ з усього світу.

© ИТАР-ТАСС.