СПІВПРАЦЯ. Відносини між Україною та Італією розвиваються динамічно і прогнозовано. Наша держава розраховує, що такий прогрес спостерігатиметься й у майбутньому. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки Фабріціо Романо.

Глава уряду зазначив, що Україна дуже цінує Італію як партнера: «Наш товарообіг сягає 6 млрд доларів. Італія належить до провідних країн ЄС, з якими активно співпрацює Україна, ми багато імпортуємо з Італії». При цьому Микола Азаров наголосив на необхідності збільшення обсягів експорту вітчизняних товарів і послуг на італійський ринок.

Говорячи про відносини з ЄС, Прем’єр зазначив, що керівництво України зробило надзвичайно багато для просування нашої держави на шляху інтеграції до Європейського Союзу. Так, наприклад, Президент Віктор Янукович підписав новий Кримінально-процесуальний кодекс, який покликаний реформувати судочинство та створити рівні можливості для кожної зі сторін у кримінальному процесі. «За 20 років в Україні вперше з’явився європейський механізм вирішення подібних питань», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Крім того, в Україні ухвалено надзвичайно важливі та прогресивні закони, що створюють надійний фундамент для сталого розвитку держави. Це зокрема стосується ухвалення Податкового кодексу, законів про доступ до публічної інформації, про вибори. Також Микола Азаров нагадав, що Президент виступив з ініціативою створити Конституційну Асамблею, яка працюватиме над підготовкою законопроекту про внесення змін до Конституції України.

«Уперше в нас так багато зроблено на шляху європейської інтеграції. Прикро, що виникли певні теми, які затьмарюють наші відносини з європейськими партнерами», — сказав глава уряду. Микола Азаров запевнив, що українська влада зробить усе для того, аби парламентські вибори в нашій країні пройшли чесно та прозоро. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»