ЗМАГАННЯ. В Одесі стартувала Відкрита міжнародна парусна регата крейсерських яхт Одеса – Батумі – Одеса, передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу Одеського морського торговельного порту. 

«Урочиста церемонія старту першого етапу змагань відбулася від знаменитого Воронцовського маяку. Очікуване прибуття перших учасників регати в Батумі – 25 липня. Під час перебування яхт у Батумі планується ще одна залікова гонка в олімпійській дисципліні», – зазначили у прес-службі.

Грузинська сторона організовує для всіх учасників регати екскурсії по Аджарії та вручить заохочувальні призи. Під час стоянки яхт у Батумі проводитимуться бот-шоу і фестиваль водних видів спорту. А 29 або 31 липня буде дано старт етапу Батумі – Одеса.

Церемонія урочистого нагородження переможців відбудеться орієнтовно за добу після фінішу всіх учасників регати в порту Одеси.

Регату започаткувала громадська організація «Магеллан 500». Вона створена з ініціативи яхтового капітана Станіслава Тризни, який здійснив похід навколо світу на парусній яхті на честь 215-річчя Одеси в 2009-2010 роках.