ПЕРСПЕКТИВА. У міському парку відпочинку імені Івана Кожедуба закладено капсулу на місці будівництва льодової арени, яка стане до ладу в червні наступного року. В урочистостях з нагоди цієї події взяв участь легендарний хокеїст, 10-разовий чемпіон світу, триразовий олімпійський чемпіон, володар 9 золотих медалей європейських чемпіонатів, президент Федерації хокею Росії Владислав Третьяк.

Вітаючи сумчан із такою знаковою спортивною подією, колишній голкіпер збірної СРСР та клубу ЦСКА  наголосив на виключному значенні популяризації хокею серед дітей та молоді, здоровому способі життя підростаючого покоління. На його переконання, Суми і Україна загалом мають необхідні передумови для нових перемог на льодових аренах.

Як зазначив голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь, льодова арена споруджується в рамках державної програми «Хокей України». На виконання робіт буде надано 32 мільйони гривень з державного і 20 — з обласного бюджетів. Частину коштів передбачено в рамках соціальних угод, що укладаються між місцевими громадами та соціально відповідальним бізнесом, який працює на відповідних територіях.

За словами президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна, до кінця 2017 року на спорудження льодових арен буде спрямовано понад 3,5 мільярда гривень державних коштів. Це дасть змогу звести 60 нових споруд зі штучним льодом для гри в хокей, створити 16 відділень хокею при ДЮСШ та 60 — при спортивних клубах. До кінця цього року в країні мають відкритися 6 нових «хокейних об’єктів», ще стільки само — протягом 2013-го.