БУДЬТЕ ПИЛЬНИМИ. Під час Євро-2012 у Києві працюватимуть майже чотири тисячі банкоматів. Про це під час прес-конференції сказав голова комітету незалежної асоціації банків України з питань інфраструктури і платіжних систем Юрія Яременко, передає кореспондент УНН.

«По містах статистика наступна: понад 4 тис. банкоматів буде працювати у місті Києві, до 3 тис. у Донецьку та по 1,5 тис. у Харкові та Львові», - зазначив Ю. Яременко.

За його словами, у вболівальників не буде проблем з пошуком банкоматів під час ЄВРО-2012 у містах України.

В Україні почастішали випадки шахрайства з банкоматами.

Зловмисники встановлюють на банкомати так звані скімінгові пристрої або ж накладки, які зчитують дані з магнітної смуги.

Потому цю інформацію використовують для виготовлення підробних карток. Лише з початку року правоохоронці виявили вісім випадків «карткового» шахрайства в Україні. Для прикладу: за 2010 рік - зафіксували лише 9-ть, а торік уже 45.

Власників платіжних карток правоохоронці закликають бути обережними і знімати гроші лише з тих банкоматів, які мають спеціальні банківські наліпки чи встановлені в самих відділеннях банку.

«Напевно, краще використовувати ті банкомати, які вам вже відомі, вид яких ви вже знаєте, в яких ви вже знімали гроші і у вас не було з цим проблем. Не використовувати банкомати, на яких немає освітлення, банкомати, на яких відсутні логотипи приналежності до банку», - впевнений заступник начальника Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України Леонід Тимченко.