ПЛЯЖНЕ ПИТАННЯ. Цього сезону працює лише половина пляжів, розташованих в Криму, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській і Київській областях. 

Про це повідомив голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Анатолій Пономаренко на брифінгу в Кабінеті міністрів, передає УКРІНФОРМ.

«У нашій країні всього 1128 пляжів і рекреаційних зон. За станом на вчора (19 червня), а ми ведемо постійний моніторинг, працювало 639, або 56,6%», – сказав Пономаренко.

Він також повідомив, що закрито 9 пляжів у Криму, Миколаївській і Одеській областях, «інші ще не підготувалися до сезону і не отримували дозвільні документи».

Відповідаючи на питання про стан київських пляжів, Пономаренко зазначив, що наразі з 11 пляжів отримали санпаспорти 6. «Не маючи дозвільних документів, працюють ще декілька. На сьогодні відхилень із патогенних або особливо небезпечних мікробів немає жодного випадку. Якщо люди там купаються, у нас немає побоювань, що вони можуть отруїтися або заразитися кишковою інфекцією», – пояснив чиновник.

Він також підкреслив поліпшення якості води у водоймах: «Поточного року якість води значно краща, ніж у минулому. На це у нас є факти і матеріали, які це підтверджують».