ПРЕЗИДЕНТСЬКЕ ДОРУЧЕННЯ. Президент України Віктор Янукович під час виступу на засіданні Ради регіонів наголосив на необхідності створення в країні державного реєстру пільговиків, оскільки лише 23 відсотки всіх соціальних пільг в Україні, насправді отримують малозабезпечені, передає кореспондент УНН.

Глава держави також зауважив, що на часі формування системи адресної соціальної допомоги і її мають отримувати лише ті, хто дійсно цього потребує. За словами Віктора Януковича, сьогодні лише 23 відсотки всіх соціальних виплат в Україні доходить до насправді бідних людей, а решту отримують досить заможні та інколи, навіть, багаті люди.

«Ми це знаємо і тому це неприпустимо. Міністерству соціальної політики необхідно узагальнити дані з міст і створити державний реєстр отримувачів пільг, який будуть постійно контролювати. Потрібно навести в цих питаннях порядок», - наголосив Президент.

Віктор Янукович також додав, що нова соціальна політика не вичерпується переглядом обсягу адресної допомоги окремим категоріям населення.

«Ми маємо чітко визначити стандарти наданих соціальних послуг, межі та умови надання підтримки. Необхідно збалансувати систему надання підтримки і відповідальності отримувачів», - сказав він.