ВАЖЕЛІ МОДЕРНІЗАЦІЇ.  Державною програмою розвитку економіки України на 2013-2014 роки передбачене створення нинішнього року Державного банку розвитку. Про це в під час обговорення проекту програми повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, передає кореспондент УНН.

«Це буде банк першого рівня, який буде надавати ресурси комерційним банкам. Щоб ті видавали довгострокові кредити на модернізацію», - сказав Арбузов.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов наголосив, що фінансування інвестиційних проектів через Держбанк розвитку, буде більш ефективним способом, ніж існуючі варіанти за рахунок того, що отримувачами цих коштів будуть недержавні банки.

Кабінет Міністрів України планує остаточно затвердити Державну програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки не пізніше першої декади лютого, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Програма повинна мати пріоритети, але не 30, не 20, так як у нас недостатньо фінансових ресурсів», - заявив він в ході обговорення проекту програми Кабінету Міністрів.