ВЧИНОК. Солдат урятував жінку та обеззброїв злочинця. Микола Феопентов  вартував на контрольно-пропускному пункті військового містечка Луганського полку внутрішніх військ МВС України, коли почув жіночий крик про допомогу. 

«Миттєво згадав прийоми рукопашного бою, які на заняттях уже відточились до автоматизму, а вже наступне, що пам’ятаю, — завалив на землю здоров’ягу, його зброя в мене в руках і... радісні й заплакані очі жіночки», — розповідає Микола.

Як повідомили в групі зв’язків із громадськістю та ЗМІ управління Східного територіального командування внутрішніх військ МВС України, затриманого громадянина та потерпілу жінку передали співробітникам відділу міліції Жовтневого району міста Луганська для з’ясування обставин. Виявилося, що солдат затримав 37-річного злочинця, який раніше вже перебував у місцях позбавлення волі. Вийшов із-за грат та взявся за старе — протягом останніх місяців здійснив п’ять розбійних нападів на жінок у Луганську: шляхом погроз пневматичним пістолетом забирав гроші та золоті прикраси. 

За рішучі та вмілі дії солдата Миколу Феопентова подано до нагородження.