У СВІТІ. Ватикан зробив заяву про те, що суд над колишнім камердинером Папи Римського Бенедикта XVI Паоло Габріеле, звинуваченим у викраданні документів з апартаментів понтифіка, розпочнеться 29 вересня, передає УКРІНФОРМ з посиланням на  Бі-Бі-Сі.

На перше засідання не будуть допущені фотографи та телевізійні оператори, дозволено бути присутній тільки пресі. Разом з П.Габріеле на лаві підсудних буде і програміст Клаудіо Шарпеллетті, який також проходить обвинуваченим у цій справі.

П.Габріеле вже визнав, що виносив із кабінету понтифіка конфіденційні документи та копіював їх. Як очікується, колишній камердинер Папи, виступаючи на свій захист, має намір заявити, що намагався позбавити церкву від «зла та корупції».

При арешті у колишнього камердинера були вилучені і деякі цінності, зокрема банківський чек на суму 100 тисяч євро, виписаний на ім'я Бенедикта XVI, золотий самородок та рідкісне видання «Енеїди» 1581 року, які були подаровані понтифіку. У тому разі, якщо колишнього камердинера Бенедикта XVI буде визнано винним, йому загрожує до восьми років тюремного ув'язнення.