МОЛОДЬ. Аби допомогти дітям, які порушили закон, Погребищенський районний підрозділ кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України у Вінницькій області розпочав співпрацю з місцевою православною військово-патріотичною парашутно-десантною школою.

У ній поряд з азами парашутно-десантного спорту та рукопашного бою, діти відкривають для себе глибину духовних православних істин. Обов’язковим є відвідування богослужінь та дотримання православних канонів. Тож працівники згаданого районного підрозділу уклали угоду з організаторами пришкільного літнього табору і цього літа разом з іншими дітьми займалися і троє неповнолітніх, які перебувають на обліку. Протягом зміни з юними тут працюють професійні тренери та духовні наставники.

 Розпорядок не з легких: ранній підйом, обов’язкова молитва, крос, тренування, стрибки з парашутом, проживання в польових умовах. «Це виховує, загартовує та допомагає навчитися самостійності», — зауважив організатор школи — настоятель храму Успіння Божої Матері протоієрей Віктор Хоменко. Після перебування у таборі діти та їхні батьки приходили зі словами вдячності до працівників районного підрозділу за увагу, турботу і надану можливість виправитися. Вони фізично загартувалися та отримали урок християнської моралі. «Це саме той випадок, коли можемо констатувати, що спільні зусилля державної установи та настоятеля релігійної громади допомагають дитині стати на шлях виправлення», — зазначив начальник сектору кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України у Вінницькій області Руслан Щур.