На думку вчених Університету штату Пенсільванія, гриби містять велику кількість антиоксидантів – ерготионеїн і глутатіону, які можуть допомогти боротися зі старінням і зміцнювати здоров'я

Про це повідомляє EurekAlert!

Поповнення організму антиоксидантами грибного «походження», на думку вчених, сприяє загальному зміцненню і покращує стан крові, адже після вживання грибів, припиняються окислювальні процеси.

При цьому, за словами вчених, підвищений вміст антиоксидантів у грибах допоможе організму протидіяти розвитку таких захворювань, як рак, ішемічна хвороба серця і хвороба Альцгеймера.

Головною фішкою грибів як джерела поживних речовин є те, що приготування і термічна обробка практично ніяк не впливають на рівень вмісту антиоксидантів.