Вчені виявили, що включення в раціон великої кількості овочів і фруктів може знизити рівень стресу у дорослих людей різного віку.

Коротко про наукову роботу йдеться на сайті Naked Science. Дослідники вивчили дані 8689 осіб у віці 25-91 роки. Аналіз показав, що люди, які їли не менше 470 грамів фруктів і овочів в день, мали знижений на 10% рівень стресу, ніж ті, хто їв менше 230 грамів цих продуктів на добу.

Варто відзначити, що вчені не знають, чому споживання овочів і фруктів знижує стрес. Є припущення, що це пов'язано з вмістом у продуктах вітамінів, флавонідів і каротиноїдів. Ці речовини можуть прибирати запалення і окислювальний стрес, а значить покращувати загальний стан.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»