Вчені з Центру досліджень в області епідеміології та статистики в Парижі довели, що вживання в їжу органічних продуктів значно знижує ризик виникнення деяких видів раку, особливо це стосується раку молочної залози і лімфатичної системи. 

«Якщо результати нашого дослідження підтвердяться, заохочення вживання органічних продуктів населенням в цілому може стати частиною стратегії щодо профілактики раку», –заявила одна з авторів дослідження Жюлі Бодрі, повідомляє «Урядовий кур'єр» з посиланням на The Independent. 

Протягом семи років (з 2009 по 2016 рік) дослідники стежили за здоров'ям 70 тисяч чоловік, яких розділили на чотири групи в залежності від частки органічних продуктів у раціоні. 

З'ясувалося, що ті, хто вживав органічні продукти найчастіше, на 25% відсотків менше були схильні до ризику виникнення онкології. Незначно вплинула такий режим харчування лише на виникнення раку кишечника і простати. 

Вчені пояснили настільки високі показники тим, що в організм людей, що вживали велику кількість органічних продуктів, потрапляло менше пестицидів, які використовуються в сільському господарстві. 

Нещодавно вчені з Національного медичного центру в Каліфорнії прийшли до висновку, що схуднення значно знижує ризик раку молочної залози у жінок. 

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
«Урядовий кур’єр»