Незважаючи на те, що переливання молодої крові не зупинить процес старіння, така процедура може призупинити розвиток смертельних хвороб в організмі літніх людей, переконані вчені.

Ведучий генетик Лондонського коледжу Лінда Партрідж зробила неймовірне відкриття – за її словами, переливання молодої крові літнім людям має безліч переваг. Дослідження опубліковав журнал Nature.

Робота Лінди Партрідж продемонструвала, що такі переливання нездатні зупинити процес старіння, однак завдяки цьому у літніх людей можна зупинити такі смертельно небезпечні недуги, як рак, недоумство або хвороби серця.

Цей метод був предметом для багатьох експериментів і випробувань протягом останніх кількох років. Проте поки залишається неясним, бо вчені не знають завдяки яким молекулам відбуваються процеси припинення таких серйозних захворювань.

«Ідентифікація цих даних є першочерговим завданням для майбутніх досліджень», – підкреслила Лінда Партрідж.

Вона також зазначила, що тепер мають розпочатися грунтовні дослідження, метою яких стане визначення довгострокових наслідків і можливих побічних ефектів щодо експерементів з переливанням молодої крові.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»