ДОСЛІДЖЕННЯ. Американські вчені виявили, що високі рівні вуглекислого газу в офісах і кабінетах можуть впливати на концентрацію і здатність приймати рішення.

Таким чином, немає нічого дивного в тому, що багато працівників офісів після обіду буквально клюють носом і не працездатні, передає ТСН з посиланням на Raut.ru.

Основне джерело діоксиду вуглецю в замкнутому просторі – це люди. У той час як у відкритому просторі концентрація цього газу становить 380 частин на мільйон, то в приміщеннях рівень концентрації може досягати декількох тисяч.

Високий рівень діоксиду вуглецю, як правило, пов'язаний з поганою вентиляцією та кондиціонуванням.

Зазначимо, дослідження було проведене вченими з Університету штату Нью-Йорк. Вони виявили, що концентрація вуглекислого газу в офісних будівлях, а особливо, в конференц-залах, де збираються великі скупчення людей, зашкалює.

Дослідники говорять, що навіть вони були здивовані результатами, які вперше виявили взаємозв'язок між високим рівнем вуглекислого газу і зниженням виконання робіт.

До цього була присутня впевненість у тому, що якщо газ безпечний для здоров'я, то він не робить ніякого прямого впливу на людину. Але нові результати перекреслюють всі раніше відоме, додають науковці.