ДОСЛІДЖЕННЯ. Смерть людини стається за планом. Такого висновку дійшли вчені відділу неврології в Медичному центрі Дому Ізраїля в Бостоні, передає ТСН з посиланням на Daily Mail.

Науковці з’ясували особливе призначення молекули, розташованої біля гена під назвою «Період 1». Вона відповідає за біологічний годинник людини.

Залежно від комбінації гуаніну та аденіну в складі молекули, лікарі вирахували найнебезпечніші періоди в добі для тяжко хворих пацієнтів. Приміром, люди, в яких знайдена молекула складається з двох основ аденіну, помирають до 11 години ранку. Пацієнти з обома основами у складі молекули найвірогідніше загинуть в обід, а ті, в кого молекула складається лише з гуаніну – після 18 години вечора.

«Біологічний годинник регулює не лише сон, а й багато інших процесів у організмі людини. Зокрема він регулює час найнебезпечніших медичних процесів, таких як, приміром, серцеві напади чи припадки», – пояснює лікар Ендрю Лім із Медичному центрі Дому Ізраїля.

На його думку, відкриття дозволить медикам складати графік критичних годин для пацієнтів. Це дозволить вчасно помітити небезпеку та почати порятунок життя.