ДОГРАВСЯ. Оригінальне трактування службових обов’язків привело на лаву підсудних співробітника районного відділу державної виконавчої служби м. Сімферополя. Як розповіли у прес-групі СБУ в Криму, чиновник кілька разів незаконно вносив зміни в електронні бази даних, внаслідок чого стало можливим незаконне відчуження нерухомого майна, що перебувало в заставі у банку.

Історія розпочалася з бажання жителя Сімферополя придбати житло. Вирушив у банк для отримання позики. Заставою під час укладання таких договорів виступає житлова площа. Клієнт і банк підписали всі необхідні папери,  згідно з якими на квартиру накладено заборону відчуження, що було внесено до Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. І все було б добре, але гасити кредит стало нічим. Тоді сімферополець вирішив продати квартиру.  Але зробити це було нереально, адже на неї існувала заборона відчуження. Однак знайшлася «добра» людина — головний держвиконавець районного відділу ДВС м. Сімферополя, який під час нотаріального оформлення операції входив в електронну базу реєстру і знімав запис про заборону відчуження нерухомості. Після того, як усі папери було оформлено, держслужбовець повертав обліковий запис на місце. Так квартира отримала аж трьох нових власників, які не здогадувалися про існування один одного, бо купили її в трьох різних агентствах.

Хоч як намагався держслужбовець, ласий до чужого добра,  приховати злочин, завдяки проведеним слідчим діям держуправління СБУ в Криму все-таки його буде покарано. За рішенням суду він отримав 3 роки позбавлення волі, на 2 роки позбавлений права обіймати певні посади з випробувальним терміном рік.  Крім того, чиновник мусить виплатити штраф 10 тисяч гривень.

Та найбільше в цій історії не пощастило добропорядним покупцям і банку: ані житла, ані грошей.