ПІДСУМОК. За два роки з часу ухвалення Закону «Про доступ до публічної інформації» держава зробила великий крок у напрямку до прозорості. Про це заявив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента Денис Іванеско під час спільної прес-конференції представників громадських організацій та органів державної влади «Закон про доступ до публічної інформації: два роки умовно».

«Закон працює, хоч би що хто казав. Доступ щодня приносить користь громадянам і журналістам. Розпорядники надають ту інформацію, якої потребують запитувачі, у зручний для них спосіб з використанням сучасних засобів комунікації. Ще три роки тому здавалося фантастикою, що влада щороку відповідатиме на чотири тисячі запитів ЗМІ і 43 тисячі запитів громадян», — наголосив Денис Іванеско. За його даними, у 2012 році центральні органи виконавчої влади та обласні державні адміністрації забезпечили доступ до 290 тисяч документів. За цей час надано 43 тисячі відповідей на інформаційні запити. При цьому 25 тисяч запитувачів скористалися електронною поштою. 93% відповідей було надано протягом 5 днів, повідомляє прес-служба Президента.

«Наш закон працює лише півтора року. І якщо нам вдасться вже в цьому році внести всі необхідні правки в законодавство,  змусити його працювати на повну потужність, я буду вважати, що 2013 рік пройде недаремно», — підкреслив він.