ПРАВОСУДДЯ. У Дніпропетровську двох оперуповноважених одного з райвідділів міліції міста, які «вибивали» зізнання з підозрюваного, Бабушкінський районний суд днями засудив лише до трьох років ув’язнення  з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на три роки (ч.2 ст.28, ч.2 ст.365 КК України — за перевищення влади, вчинене групою осіб).

У травні 2009 року ці завзяті «опери» покращували показники з розкриття злочинів загальновідомим в Україні способом. На затриманого за підозрою у скоєнні крадіжки громадянина К. у райвідділі міліціянти застосовували психологічне і фізичне насильство протягом десяти годин. Після такого допиту затриманий чоловік отримав ушкодження середнього ступеня важкості: закритий перелом ребра, безліч синців та саден. І був змушений зізнатися у скоєнні інкримінованого йому злочину.

Прокуратура Дніпропетровської області не погодилася із м’яким вироком суду за подібні дії міліціонерів та оскаржила його. У зв’язку з призначенням замалого покарання, яке не відповідає тяжкості скоєного злочину, державним обвинувачем подано апеляцію про відміну вироку суду першої інстанції.Прокуратура вважає, що «вибивальників» зізнань слід покарати не менш ніж на п’ятирічний строк із позбавленням права обіймати певні посади в органах державної влади терміном на три роки, а також позбавити їх спеціального звання.