ПОЗИЦІЯ. Президент Віктор Янукович вважає, що новий парламент повинен внести зміни до виборчого законодавства, щоб не повторити ситуацію, яка виникла на деяких виборчих округах на минулих парламентських виборах.

Як передає УНІАН, про це глава держави сказав в інтерв’ю журналістам на Кіпрі. За його словами, новий парламент повинен подивитись, що потрібно виправити в законодавстві, щоб уникнути помилок у майбутньому.

Зокрема, Президент висловив думку, що помилковою була поправка, підтримана в тому числі й опозицією, щодо формування виборчих комісій з представників усіх політичних партій в Україні. На думку Віктора Януковича, було б доцільніше формувати комісії з представників парламентських партій. На його переконання, тоді було б більше порядку і професіоналізму.

Також, за словами Президента, потрібно підняти планку відповідальності членів комісій. Він назвав неприпустимим те, що деякі їх представники залишали місце роботи і ЦВК доводилось у терміновому порядку вносити зміни до складу комісій.