У СВІТІ. Влада Венесуели заявила, що президент Уго Чавес бореться за життя.

Про це національному телеканалу сказав віце-президент країни Ніколас Мадуро, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Бі-Бі-Сі.

«Він (Чавес – Ред.) бореться за життя, за здоров’я, і ми – разом із ним», – заявив він.

За словами Н.Мадуро, президент не піклувався про своє здоров'я, тому як «віддав тіло і душу народу». «Наш командир хворий тому, що віддав своє життя тим, у кого нічого немає», – заявив віце-президент країни.

Нагадаємо, цього тижня колишній посол Панами при Організації американських держав Гільєрмо Кочес заявив, що президент Венесуели помер, посилаючись на інформовані джерела у венесуельському уряді. Він стверджував, що ще 30 грудня кубинські лікарі діагностували у Чавеса смерть головного мозку, його було доправлено з Гавани до Каракаса, де медики відключили політика від апарату життєзабезпечення. Проте в МЗС Венесуели цю інформацію спростували.

Уго Чавес, який минулої осені переміг на виборах президента, декілька місяців проходив черговий етап лікування від раку на Кубі. У грудні минулого року він вирушив на Кубу для четвертої за рахунком операції з видалення злоякісної пухлини. Після операції він заразився респіраторною інфекцією, яку, за словами віце-президента Венесуели Ніколаса Мадуро, було вилікувано. З грудня минулого року президент не поставав перед телекамерами і не давав знати про стан свого здоров'я. Проте 18 лютого цього року президент країни зробив запис у Twitter, в якому повідомляв, що повернувся з Куби і продовжуватиме лікування на батьківщині.