ХАРЧОВЕ ЩАСТЯ. Шоколад, червона ікра і печена картопля – ось рецепт харчового щастя, пише The Epoch Times з посиланням на дослідження італійського вченого Луки Пассамонті з Університету Катандзаро.

Пассамонті склав список продуктів, які допомагають впоратися з гнівом і роздратуванням. Крім картоплі, шоколаду та ікри до списку увійшли молоко, сир, м’ясо птиці, яловичина, свинина, горіхи.

Пассамонті стверджує, що необхідно щодня вживати 350 г цих «оптимістичних» продуктів. Тоді зникає агресивність, легше переживаються стреси і контролюються негативні емоції. Все це – завдяки триптофану, амінокислоті, що впливає на наш настрій.

Однак багато продуктів, які рекомендує Пассамонті, дуже калорійні. Слідуючи його рекомендаціям, є ризик придбати зайву вагу. Дослідник вважає, що цього лякатися не слід: на його думку, худі люди бувають менш благодушні саме через нестачу триптофану.

NEWS ONE