ЮВІЛЕЇ. Рівно півстоліття тому відбувся перший випуск офіцерів легендарного навчального закладу — Донецької (на той час Сталінської) середньої спеціальної школи МВС УРСР. Молодих  лейтенантів направляли на службу до міліцейських підрозділів усього тодішнього Радянського Союзу

 За роки свого існування спецшкола міліції, яка з часом трансформувалася в Донецький юридичний інститут МВС України,  підготувала спеціалістів для багатьох вітчизняних правоохоронних структур, а також для поліцейських підрозділів Конго, Гвінеї, Лаосу, В’єтнаму, Афганістану, Ємену. Його курсанти й офіцери брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, несли службу в Афганістані,   ризикували  життям, коли спалахнули конфлікти  в Закавказзі,  охороняли громадський порядок під час проведення Олімпіади-80 та Євро-2012.

Так усе починалося. Перші донецькі курсанти. Фото з архiву інституту

Днями на честь ювілею ректор інституту, доктор наук з державного управління, професор, заслужений юрист України  Віктор Бесчастний, який, до речі, у 1983 році сам закінчив цей навчальний заклад,  разом із почесними гостями урочисто відкрив Алею генералів — випускників Донецького юридичного інституту і Пам’ятну дошку з нагоди 50-річчя із дня першого випуску курсантів.