ВІДПОЧИНОК ІЗ КОРИСТЮ. Щоп’ятниці, коли спекотне кримське сонце стає поблажливішим, сімферопольський парк Треньова перетворюється на суцільний танцювальний майданчик.  Для сімферопольців і гостей міста вже стало хорошою звичкою раз на тиждень приходити на майстер-класи та пізнавати мистецтво танцю. За місяць проекту «Вечори в стилі танго», який проводять під патронатом Міністерства культури автономії, його прихильники вже встигли опанувати техніку танго, сальси та бачати.

Цього разу настала черга бразильського танцю зук, прабатьком якого є шалено популярна свого часу ламбада. «Цей танок так само, як сальсу і бачату, можуть виконувати непідготовлені люди. Головне — закріпити базові елементи, а далі кожен може додавати нові рухи», — пояснив Тарас Карош, танцівник зі студії танців.

Незримі кордони між парами кудись зникають. Фото Нталії ЄГОРОВОЇ

І ось зазвучали перші нотки запальної зуки. Тарас підхопив свою партнерку Христину, і вони закружляли під ритм бразильської мелодії. Після показового виступу танцівники запрошують усіх охочих узяти участь у майстер-класі. Найсміливіша, як завжди, малеча. Потім її лави поповнюють молодь та сімейні пари. Невимогливі вчителі добрими жартами корегують  незграбних учнів. За годину тренувань трохи змучені, але зі щасливими усмішками на обличчі, танцівники стають у пари. Чоловіки перетворюються на галантних кавалерів, а жінки — на вишуканих панянок, що запалюють усіх бразильською зукою. Навіть не віриться, що ще годину тому їхні рухи були невпевненими, навіть смішними. Це доводить лише одне: якщо ви вмієте ходити, то зможете і танцювати.

Організатори проекту розповіли, що танцювальне літо завершиться на початку вересня грандіозним гала-концертом. Крім того, у них є бажання продовжити танцювальну традицію і наступного року.