ПРОЕКТИ. Будівництво автобану Київ—Дніпропетровськ, який пройде через Черкаси, має розпочатися вже нинішнього року. Про це повідомив Черкаський міський голова Сергій Одарич. Зокрема незабаром побудують і розширять автомагістраль від Обухова до Канева. А в наступному році розпочнеться будівництво від Канева до Дніпропетровська. За словами міського голови, вже готовий «Висновок про передпроектні пропозиції будівництва автомагістралі Київ—Черкаси—Дніпропетровськ».

Автобан проходитиме у межах існуючих доріг із розширенням смуг (по дві смуги в кожному напрямку) для руху автотранспорту. Магістраль у межах Черкаського району прокладатимуть в обхід п’ятьох населених пунктів.

До цього проекту черкаська міська влада внесла кілька пропозицій, одна з яких полягає в тому, щоб проектанти при розробці робочого проекту врахували Генеральний план розвитку Черкас, яким передбачено в перспективі винесення залізничного вокзалу в район аеропорту і проходження залізниці в обхід Черкас. На переконання фахівців, будівництво автобану сприятиме розвитку черкаського аеропорту. Від наявності автомагістралі напряму залежать його перспективи — без неї він не зможе повноцінно виконувати ані вантажних, ані пасажирських перевезень.

Будівництво та реконструкцію автомобільної дороги Київ —Черкаси — Дніпропетровськ Президент України доручив забезпечити Миколі Азарову. Автобан пройде правим берегом Дніпра. В перспективі Трансдніпровська магістраль повинна пересікти Дніпро в Дніпропетровську й вийти на Донецьк, а потім — на Ростов.