ЦІКАВА ІНІЦІАТИВА. В обласному центрі Волині вперше відбувся «Фестиваль луцьких мам».

У фойє луцького міському Будинку культури «Просвіта», який став місцем проведення незвичного заходу, днями була майже справжня тиснява. Аби взяти участь в організованому Луцьким міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді і громадською організацією «Фонд місцевого розвитку» розважально-навчальному заході, сюди із своїми улюбленими чадами завітали сотні лучан та гостей обласного центру.

— Ідея проведення такого дійства виникла у команди порталу «Луцьк-мама», який рік тому став своєрідним майданчиком для спілкування батьків Луцька, — розповіла один із організаторів заходу, працівник міськвиконкому Ольга Максим'як. — З'ясувалося: на форумі молоді мамусі не лише спілкуються про аспекти виховання малечі, а й мають чимало різноманітних захоплень та інтересів. Їхній життєвій активності, умінню позитивно дивитися на світ можна тільки по-доброму позаздрити. І ми вирішили допомогти їм не тільки поспілкуватися «очі в очі», а й продемонструвати широкому загалу частку вмінь, якими вони володіють. Тому програма заходу передбачила своєрідний обмін досвідом від творчих луцьких мам і  безкоштовні майстер-класи … 

Уроки арт-терапії, піщаної терапії, ниткографії, в'язання, розвиваючої іграшки, з валяння з войлоку, створення ляльки-мотанки, виготовлення ароматного мила, листівок ручної роботи, дефіле слінгомам, розмальовки — це лише частина фестивальної програми, що була запропонована гостям. Бо були ще пісні, виступи мімів, фотографування та інші забавлянки, які допомогли не тільки цікаво провести вільний час, а й навчили чомусь новому. Програма фестивалю була складена так, аби незважаючи ні на вік, ні стать — кожен міг знайти тут для себе якусь цікавинку.

Родзинка свята, зокрема, стали  майстер-класи з арт-терапії (Волинська обласна громадська організація «Корпорація щастя») та піщаної психотерапії (практичний психолог Юлія Рудько).

— Більшість мам на період декретної відпустки виявляються фактично вилученими із активного громадського життя та й широкого людського спілкування, — висловила «Урядовому кур'єру» свою точку зору на дійство керівник мистецької агенції «Оле-Арт» Ольга Грицюк, яка розповідала учасникам фестивалю про принципи створення іграшок з підручних матеріалів, зокрема — сіна. — Тому лише навіть те, що організатори зуміли витягнути матусь і татусів з їхніми дітками з їхніх домівок і забезпечити їм спілкування з такими ж сім'ями — уже безумовно позитивний факт!

Своєрідного колориту святу додали пісні у виконанні народного аматорського ансамблю «Передзвін» (Луцький міський будинок вчителя), вихованців центру становлення та розвитку особистості «Територія щастя» благодійного фонду «Добра новина», мімів (майстерня свята «Цукерочка») та клоунів (агентство «Домашня Фея»).

Отож відчуття свята у молодих матусь, які повернулися додому для виконання найголовнішої роботи їхнього життя, залишиться надовго…