МОРЕГОСПОДАРСТВО. У Миколаєві зафіксовано найвищий показник з вантажообігу в морському торговельному порту: на сьогодні перероблено майже десять мільйонів тонн. Раніше такого показника вдавалося досягти лише за весь 2008 рік, який вважається найрезультативнішим за всю історію існування підприємства. З початку цього року було перевантажено 2 млн 877 тис. тонн зерна, 2 млн 160 тис. тонн металу та понад 2 млн тонн вугілля. 

Перший заступник начальника порту Сергій Колтипін успіхи  пов’язує із продуктивною роботою виробничих підрозділів підприємства, насамперед диспетчерської і залізничної служб порту: «Крім рекордного вантажообігу, ми встановили рекорд вивантаження вагонів: лише за один день Миколаївський МТП обробив 535 вагонів, це небувалий результат для нашого порту».

Відзначає керівництво порту і роботу диспетчерської служби, яка координує всі підрозділи. Ця служба — фактично серце порту, від її діяльності залежить нормальна робота всього підприємства. У порту вважають, що рік завершать достойно.