ХАЛАТНІСТЬ. Через недбальство посадових осіб управління капітального будівництва Міністерства оборони України 90 українських військових Севастополя не отримали житла, а державі завдано збитків на понад 1,3 млн грн.

Під час проведення прокурорської перевірки встановлено, що службові особи зазначеного підприємства, виконуючи роботи з будівництва двох 12-поверхових житлових будинків, розташованих у

м. Севастополі, всупереч затвердженому проекту зведення споруд змінили систему опалення житлових будинків, порушили вимоги протипожежної безпеки, внаслідок чого, за висновками управління Держтехногенбезпеки у м. Севастополі, експлуатація житлових будинків неможлива та може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій — пожеж і загибелі людей.  

Стало відомо, що роботи на об’єкті проводили за відсутності технічного нагляду з боку службових осіб управління капітального будівництва Міністерства оборони України, що виконувало функції замовника будівництва. Крім того, за попередньою домовленістю вказані особи внесли неправдиві відомості в акти готовності будинків, на підставі яких останні були введені в експлуатацію.

За результатами прокурорської перевірки військовою прокуратурою ВМС України порушено кримінальну справу відносно службових осіб одного з державних підприємств Міністерства оборони України за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України — перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, вчинення злочину за попередньою змовою та службове підроблення. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури ВМС України.