ПРАВОПОРЯДОК. На Черкащині намагаються запобігати злочинам і роблять наголос на профілактичній роботі.

Цими днями дільничні інспектори міліції особливу увагу приділяють спілкуванню з людьми: відвідують помешкання громадян, роздають їм візитки, в яких надрукована інформація про правоохоронців, що опікуються цією територією, про розташування опорного пункту міліції, графік прийому громадян і телефон дільничного. Також під час профілактичної операції «Візит», яку нещодавно розпочали, поширюють листівки з інформацією про те, як уникнути крадіжки і як не стати жертвою шахраїв, особливо людям похилого віку.

На території області сьогодні працює 334 дільничних інспектори, дві третини  яких обслуговують сільську місцевість і 30 помічників дільничних. Також в області нараховують 180 членів громадських формувань. Вони надають активну допомогу працівникам міліції під час виконання службових обов’язків, повідомляють про події, які сталися на дільниці, проводять профілактичні бесіди з громадянами, спільно з правоохоронцями патрулюють вулиці.

 Дільничному інспектору Соснівського райвідділу міліції Сергію Мельнику є про що поговорити з жителями мікрорайону.
Фото тавтора

— Операція «Візит» важлива ще й тому, — підкреслила начальник служби зв’язків із громадськістю Черкаського УМВС України Наталія Таран, —  що населення місцевості, яке перебуває під наглядом дільничного, зможе особисто познайомитися з ним та отримати необхідну інформацію. На сьогодні працівники міліції завітали більш як до 100 тисяч помешкань громадян і вручили їм картки, провели бесіди.

Слід зазначити, що завдяки взаємодії населення і правоохоронців до працівників міліції надійшло 24 заяви про події, які сталися на територіях обслуговування, 16 з яких направлено до опрацювання в оперативні служби. Така робота дає помітні результати. Лише в цьому році завдяки перевірці одержаної інформації оперативники розкрили два серйозні злочини.

Профілактичні заходи тривають.