УРОЧИСТОСТІ. Український народ заплатив високу ціну за звільнення Європи від нацизму. Мільйони наших співвітчизників поклали голови в боях з ворогом, стали жертвами військових дій, каральних операцій, загинули у концентраційних і трудових таборах. Вічна їм пам’ять. Саме так Президент Віктор Янукович звернувся до ветеранів з усіх районів Києва, які були присутні на урочистостях з нагоди 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

По завершенні хвилини мовчання за загиблими глава держави заявив: «Ми виконаємо обов’язок перед поколіннями переможців — зробимо все, щоб не допустити нових воєн та конфліктів, зберегти територіальну цілісність і суверенітет України, демократію, внутрішній громадянський мир та безпеку».

Шана полеглим визволителям. Фото Андрія МОСІЄНКА

При цьому він нагадав, що Друга світова війна спалахнула внаслідок розповсюдження ідеології фашизму, назвавши вічним нагадуванням про її страшні наслідки Освенцим, Бабин Яр, інші місця масових знищень людей.

Україна залишається державою-миротворцем і надійним світовим партнером. «Історична доля України пов’язана із Заходом і Сходом, з Європою та Росією. Від наших дій, без перебільшення, залежить майбутнє розвитку нашого континенту», — підкреслив глава держави.

У цьому контексті він розповів про намір влади підвищити якість життя та добробут людей завдяки новим соціальним ініціативам. «Нашими пріоритетами є забезпечення умов для гідного життя пенсіонерів, створення нових робочих місць для молоді, охорона прав матері і дитини», — передає слова Президента його прес-служба.

Окрім цього, Віктор Янукович сказав, що влада залишається послідовною у відстоюванні демократичних цінностей. За його словами, Україна послідовно рухається шляхом розвитку національної економіки. «Ми стали на нелегкий шлях модернізації України. Будуємо нову державу, де не буде місця корупції та свавіллю чиновників», — наголосив Президент, додавши, що йдеться, зокрема, про створення нової економічної бази для подолання бідності та стимулювання інноваційного розвитку.

Завершив виступ глава держави так: «Ви пройшли через пекло війни з фашизмом, до кінця виконували свій обов’язок перед Батьківщиною. У цей святковий день хочу вас запевнити, що ми будемо гідні вашого Подвигу». Він також побажав ветеранам здоров’я та запевнив, що їхній величезний життєвий і професійний досвід, працелюбність та відповідальність залишаться безцінним прикладом для підростаючих поколінь.

Разом із ветеранами на Майдані Незалежності Віктор Янукович переглянув святкову концертну програму «Фронтові сторінки сімейного альбому». А раніше, разом з керівництвом держави та міста, вшанував пам’ять полеглих воїнів, поклавши квіти до могили Невідомого солдата в парку Вічної Слави, пам’ятника тричі Герою Радянського Союзу маршалу авіації Івану Кожедубу.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»