ВИБОРИ. Французи не обрали Ніколя Саркозі на повторний термін, тому що він «просто набрид» їм на посаді президента Франції. 

Так, в понеділок на прес-конференції в Києві оцінив результати президентських виборів у Франції український експерт-міжнародник Віктор Замятін, передає УКРІНФОРМ.

«Постає питання, чому французи не обрали Саркозі, який був природжений шоумен, дуже яскравою особистістю? Мабуть, тому, що він просто набрид», – сказав Замятін.

За його словами, «Саркозі любив не себе в політиці, а просто себе». На думку експерта, Саркозі намагався довести, що він найкращий, найсильніший, що у нього найкраща дружина (модель Карла Бруні), він товаришує з найбагатшими і найвпливовішими людьми, обідає у найдорожчих залах Парижа.

«Причиною цього, мабуть, була наявність у нього якоїсь фобії. Натомість я не психолог і не можу це оцінити. Але це зрозуміли жителі і малих, і великих міст», – переконаний Замятін.

Нагадаємо, у другому турі президентських виборів у Франції перемогу здобув соціаліст Франсуа Олланд, якого підтримали 51,62% виборців. За Саркозі проголосували 48,38% французів.