ДЕЗІНФОРМАЦІЯ. Жителів придунайського містечка Вилкове, що на півдні Одещини, дуже здивувало повідомлення кількох українських друкованих та Інтернет-видань про те, що населений пункт начебто потерпає від підтоплення водами Дунаю, що вийшов з берегів. Нічого ж подібного вони не спостерігали. За кілька годин після оприлюднення помилкової інформації офіційне спростування поширило й Головне управління державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Одеській області. Його очільник Володимир Боделан наголосив: «Рівень води на українській ділянці річки Дунай перебуває у нормі. Головне управління держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області постійно моніторить стан рівня води в річках Одеської області. Цього року загрози паводку не існувало і в цей час не існує».

Рятівники зауважують, що 2–3 лютого у Вилковому з моря дув нагонний вітер, рівень води піднімався, але й тоді до критичної позначки залишався 31 сантиметр. З 14:00 3 лютого вітер змінив свій напрямок, і рівень води став падати.

«Не знаю, хто вигадав ситуацію у Вилковому, — дивується заступник голови облдержадміністрації Валерій Матковський, — нікого там не затоплює. Безумовно, весна, танення снігу, льодохід завжди спричиняють серйозні проблеми, які були й торік. Але нині там все тихо і спокійно».

Власне, саме торішня інформація про повінь у Вилковому через неуважність медійників знову потрапила на шпальти як свіжа новина. Так, саме 4 лютого 2012 року йшлося про евакуацію 24 жителів містечка, підтоплення нежитлових приміщень та інші проблеми, пов’язані із повінню.

Цього року Бог милував. А коли знову щось піде не так, рятівники обіцяють повідомити про це: рівень води в річках Одеської області вони відстежують постійно.