ПОЗИЦІЯ. Кабмін підтримуватиме розвиток високотехнологічних та інноваційних галузей економіки. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час ознайомлення з роботою ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД».

«Уряд приділяє велику увагу розвитку високотехнологічних та інноваційних галузей економіки, створенню підприємств, які б виробляли продукцію не тільки з дотриманням рівня світових, а й значно вищих стандартів. Я на власні очі переконався, що низка розробок цього підприємства уже зараз перевершує всі відомі нам аналоги», — зазначив Микола Азаров і запевнив, що Кабінет Міністрів створить підприємствам відповідні умови для вироблення конкурентоспроможної продукції.

Глава уряду також сказав, що, відвідуючи це підприємство, він відчув водночас радість (бо такі підприємства у нашій країні є) та смуток (бо їх у нас одиниці). «Якщо б у 2005 році помаранчевий уряд не перекреслив шлях розвитку, на який ми вивели країну в 2003—2004 роках, а це шлях інноваційного розвитку, створення зон вільного економічного розвитку, територій пріоритетного економічного розвитку, технопарків, то ми б зараз мали країну зовсім іншого технологічного рівня. У своєму розвитку ми втратили майже 10 років. Зараз надзвичайно важливо наздоганяти те, що ми втратили», — передає слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.