ПРОДБЕЗПЕКА. В Україні спостерігається чітка динаміка зростання виробництва свинини. Цього року буде вироблено 750 тис. тонн м’яса, що на 50 тис. більше, ніж у попередньому році. Про це повідомив директор департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Андрій Гетя. 

«Якщо порівняти виробництво свинини в Україні цього року й торік, то бачимо чітку динаміку зростання. Тож спостерігаємо поступовий розвиток галузі свинарства», — заявив він.

Говорячи про якість української свинини, директор департаменту підкреслив, що вона повністю відповідає всім вимогам. Адже в Україні здійснюється  жорсткий контроль, який дає змогу гарантувати належну якість продукції. Також Андрій Гетя зазначив, що на полицях українських магазинів переважає свинина саме вітчизняного виробництва.

«За останні 2—3 роки відбулося зменшення імпорту свинини в Україну. Ціна на внутрішньому ринку на живих тварин не знижується, тому імпорт не є перешкодою для власного виробництва», — наголосив посадовець.