НАДБАННЯ. Прем’єр-міністр Микола Азаров провів зустріч із провідними науковцями-істориками — академіком Національної академії наук Петром Толочком та керівником Інституту національної пам’яті Валерієм Солдатенком, акцентуючи увагу на низці актуальних питань.

Зокрема обговорено процес підготовки до відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі, фінансової підтримки наукового історико-філологічного журналу «Київська старовина», а також забезпечення реального захисту охорони історичних пам’яток. «Все, що відбувається з охороною історичних пам’яток, мене особливо хвилює. Наш святий обов’язок — забезпечити реальний захист споруд, не допустити їх руйнування», — сказав Микола Азаров.

Прем’єр також наголосив на підтримці з боку влади збереження культурного та історичного надбання нашої держави. Він нагадав присутнім, що протягом останнього часу уряд надає фінансову підтримку на відновлення та реконструкцію визначних архітектурних пам’яток, зокрема культових споруд, серед яких і Успенський собор Києво-Печерської лаври.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів, під час зустрічі Микола Азаров наголосив на важливості донесення до громадян історичних фактів без викривлень, на базі документальних матеріалів. Окремо він сказав про необхідність популяризації історичних знань у засобах масової інформації.

Окрім цього, йшлося про активізацію наукової діяльності Інституту національної пам’яті. Присутні висловилися за доцільність проведення Року історії в Україні. А Прем’єр-міністр закликав істориків підтримувати тісний діалог з урядовцями, аби допомагати одне одному. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»