КОРДОН

На Волині наступного року повністю модернізують ще один міжнародний автомобільний пункт пропуску —  «Устилуг — Зосін»

Про це на брифінгу в прикордонному місті Устилузі повідомив заступник голови Держмитслужби України Ігор Тимофеєв. Перед Євро-2012 він опікувався реконструкцією найбільшого у країні автомобільного пункту пропуску в Ягодині та багатьох інших точках західного кордону, через які до нас на чемпіонат в’їжджали туристи. Тож із позицій набутого будівельного досвіду стверджує, що до завершення наступного року ворота в Євросоюз і на цьому відтинку державного кордону стануть ширшими.

«Джерелом фінансування робіт є кошти євроспільноти. Вони надійдуть у регіон згідно з укладеною між Державною митною службою та Європейською Комісією грантовою угодою. Перший транш 1,6 мільйона євро плануємо отримати уже в грудні. Загалом у рамках програми прикордонного співробітництва «Україна — Польща — Білорусь» Європейський Союз виділив Державній митній службі на розбудову цього пункту пропуску 5,6 мільйона євро та ще 2,1 мільйона євро — на створення фільтрів пункту пропуску на МАПП «Ягодин», — розповів Ігор Тимофеєв. — На вимогу ЄС також передбачається обов’язкове співфінансування з українського боку. Тому з держбюджету на проведення робіт на правому березі Західного Бугу буде виділено 6 мільйонів гривень — десяту частину загальної кошторисної вартості.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук, який також узяв участь у брифінгу, зазначив, що розбудова митного пункту пропуску «Устилуг —Зосін» — це справа великої державної ваги. Є й гарантія на пристойну суму коштів, під яку можна оголошувати тендер. Завершення реконструкції дасть змогу вдвічі збільшити пропускну спроможність автомобільного переходу і зробить ще тіснішими людські, туристичні та економічні зв’язки України з Польщею та іншими країнами Євросоюзу.