ЗАТРИМАННЯ. У Сімферополі правоохоронці затримали в'язня-утікача з Донецької області. 

Про це інформує відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в АРК, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Оперативники сектора кримінального розшуку Залізничного райвідділу міліції м.Сімферополя затримали 22-річного засудженого, який утік з дільниці соціальної реабілітації виправної колонії Горлівки», – повідомили у прес-службі кримського главку МВС.

В'язня було затримано біля одного з супермаркетів Сімферополя. За словами утікача, розказує заступник начальника кримінального розшуку Залізничного РВ міліції Руслан Нежмудінов, затриманий відбував покарання у виправній колонії N27 і був переведений на вільне поселення, однак за півроку до умовно-дострокового звільнення втік через складні відносини з іншими засудженими.

За твердженням ув'язненого, він хотів тільки одного – «дістатися до управи» – керівництва Державної пенітенціарної служби у Києві, щоб розказати їм про ситуацію, що склалася з ним. Втечу до Києва через Крим він пояснив тим, що тут у нього є знайомі, в яких утікач хотів відсидітися. Крім того, «крюк» було зроблено начебто для того, щоб збити з пантелику правоохоронців.

Засудженого вже відконвойовано до Горлівки. Там буде проведена перевірка, під час якої співробітники пенітенціарної служби повинні будуть з'ясувати правдивість історії втікача. За результатами перевірки буде прийнято відповідне рішення, поінформували у кримській міліції.