ЕПІДЕМІЯ. В’єтнам уже направив запит у Всесвітню організацію охорони здоров'я.

Як повідомляє портал Siteua, найбільшу небезпеку ця інфекція становить для дітей і підлітків.

Основні симптоми невідомого захворювання - висока температура, втрата апетиту, висип на руках і ногах. Якщо не лікувати хворобу на ранній стадії, у майбутньому в інфікованого можуть з'явитися проблеми з печінкою і багатьма іншими внутрішніми органами.

Перший спалах загадкової шкірної інфекції почався у квітні 2011 року, але до жовтня кількість випадків зменшилася. Численні повідомлення про хворих знову стали надходити на початку 2012 року.

З тих пір було зареєстровано 9 летальних випадків. Останній з них зафіксований у понеділок - від інфекції помер 46-річний чоловік.

За різними даними, всього невідомою хворобою заразилося як мінімум 164 людини. На даний момент близько 100 госпіталізовані, стан 10 з них оцінюється як критичний.

Незважаючи на кількість смертельних випадків, представники російських туристичних компаній у п'ятницю повідомили про нормальну епідеміологічна ситуацію у туристичних зонах В'єтнаму.

За словами туроператорів, вони не отримували інформації від своїх в'єтнамських партнерів про те, що здоров'ю туристів може щось загрожувати.

ICTV