СТАТИСТИКА. За час Євро-2012 у фан-зоні на площі Свободи в центрі міста побували 700 тисяч осіб. 

Про це сказав на зустрічі з журналістами голова Харківської ОДА Михайло Добкін, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Враховуючи, що у нас найбільша фан-зона, тут одночасно можуть розміститися до 60-ти тисяч уболівальників, – зазначив М.Добкін. – Якщо ж порахувати, скільки людей кожного дня приходили сюди подивитися трансляцію матчів на величезних екранах, то загальна цифра досягне 700 тисяч осіб».

За словами офіційного представника оператора фан-зони, компанії «Holiday Service», Надії Росинської, через велику кількість відвідувачів двічі доводилося обмежувати вхід до фан-зони: наприклад, 11 червня, під час трансляції матчу Україна-Швеція, коли фан-зону заповнили 50 тисяч осіб, і 13 липня, під час трансляції матчу збірних Голландії та Німеччини, коли на площу вийшли до 60-ти тисяч осіб.

«Однак і сьогодні, з урахуванням того, що частина єврофанів роз'їхалася, фан-зона не знижує «обертів», – говорить Н.Росинська. – Місце іноземних гостей – голландців, німців, данців, португальців, англійців – зайняли харків'яни і гості з сусідніх областей, включаючи прикордонну Бєлгородську область Росії. Вони приїжджають сюди сім'ями, з друзями, часом - на багатомісних автобусах, тому загальний баланс фанів збережеться аж до 1 липня, до закінчення чемпіонату. В одну тільки VIP-зону щодня приходять півтори тисячі осіб».

За її словами, на трансляцію матчу з Донецька між збірними України та Англії сьогодні ввечері очікується щонайменше сорок тисяч уболівальників.