ПЕРЕСТОРОГА. Влітку через спеку в Україні частішає кількість харчових отруєнь, адже їжа швидко псується. Саме тому спостерігається зростання гострих кишкових інфекцій. Причинами отруєння часто стають швидкопсувні продукти, які довго зберігалися в домашніх умовах із порушенням температурного режиму, та сира вода з невідомих джерел.

Аби не зіпсувати собі літній відпочинок, прес-служба Держспоживінспекції просить не купувати продукти на стихійних ринках і в приватників. Якщо ви купуєте продукти на ринку й у вас виникають сумніви щодо їх якості, вимагайте відповідні документи. Обов’язково звертайте увагу на термін реалізації швидкопсувної продукції; не купуйте баштанні у розрізаному вигляді та біля проїжджих доріг; уникайте фаст-фудів; продукти для дітей молодшого віку купуйте щодня, на один прийом; не вживайте сиру воду з водопроводу і «випадкових» джерел, а використовуйте для пиття тільки кип’ячену або бутильовану воду; ретельно мийте свіжі овочі та фрукти; і, звичайно ж, дотримуйтесь правил особистої гігієни.