КРИМІНАЛ. Нещодавно у відділ податкової міліції Кременчуцької ОДПІ звернувся місцевий житель, котрий на одній з оптових баз придбав горілку, вживання якої призвело його до госпіталізації. Лікарі встановили діагноз: отруєння сурогатом алкоголю. В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили не тільки продавця цієї горілки, а й організатора її виготовлення та розповсюдження. Ним виявився 46-річний кременчуківець, який налагодив аж чотири підпільні гуральні, де спирт змішували з водою, а отриману спиртовмісну суміш під виглядом горілки розливали в тару для продажу та обклеювали підробними марками акцизного податку.

— Горілчаний «магнат» працював з розмахом: фальсифіковану горілку розливали навіть у тетрапакети місткістю 10 та 35 літрів, — каже прес-офіцер УПМ ДПС у Полтавській області Дмитро Скобельський.

Міліціонери провели обшуки у житлових і гаражних приміщеннях, а також на складах і оптових базах, де виготовляли, зберігали і реалізували «горючу суміш». З незаконного обігу вилучено 1300 літрів спирту, майже 2500 літрів готового горілчаного сурогату, а також обладнання для його виготовлення та розливу. Всього вилучено товарно-матеріальних цінностей майже на 300 тисяч гривень.