ОГОЛЕНИЙ СОН. Успіх вдень багато в чому залежить від того, як минула ніч. Якщо всю ніч ви провели в пошуках зручної пози, а коли нарешті її знайшли, вже настав ранок. Природно, що день мине в напруженому зусиллі не заснути на робочому столі (вдень будь-яка поза – зручна). Якщо ж ніч пройшла в спокійному сні, то і день пройде у злагоді із собою і навколишнім світом. Чи можна зробити так, щоб кожна ніч стала передвісником вдалого дня?

Вчені стверджують, що можна – є спосіб, який дозволить суттєво покращити якість життя в цілому за рахунок нормалізації сну.

Справа навіть не в традиційних обов’язкових восьми годинах сну. Спати потрібно не менше 6 годин, але в даному випадку мова йде не про кількість, а про «способи» сну – ключ до спокійної ночі лежить у царині ваших звичок.

Фахівцям вдалося довести, що кращий спосіб добре відпочити вночі – це спати без одягу … саме в цьому випадку вам не загрожує перегрівання або дискомфорт, який заподіює нижня білизна або піжама.

Для тих, хто спить не один, сон без одягу і зовсім визнаний ідеальним. Фахівці стверджують, що пари, які воліють спати (саме – спати!) без одягу краще розуміють і відчувають один одного, у них більш міцні відносини і … міцніше здоров’я! Зіткнення оголених тіл під час сну сприяє підвищенню рівня окситоцину в організмі – гомону радості, любові і доброзичливості.

Окситоцин не лише покращує настрій і стосунки між людьми, а й сприяє зміцненню нервової та імунної систем.

Однак фахівці звертають увагу на те, що звичка спати без одягу хороша тільки для тих, хто дійсно звик до цього. У тих, хто лише прочитавши цю статтю, вирішив перевірити її дію на практиці, можуть виникнути певні складнощі – різка зміна звичок сну, як правило, негативно відбивається на самопочутті. І щоб такий спосіб сну став приносити користь, знадобиться час.

NEWS ONE