ЗМАГАННЯ ТРАДИЦІЇ І НОВАТОРСТВА. 25-ий Міжнародний книжковий ярмарок нещодавно зачинив двері в Турині (Італія), його відвідали понад 300 000 людей.

Однією з головних тем ярмарку стало зростання значення електронної книги. Ось цифри: тільки в Італії економічний обіг, пов’язаний з електронною кгнигою, торік перевищив удев’ятеро відповідний показник 2010 року. Чи означає це кінець паперової книги? Чимало читачів скептично налаштовані щодо цього.

Людина, яка явно у захваті від цифрової книги, – це керівник Джованні Ґрассо з ресторану поблизу Турина. Він каже, що вони нещодавно випустили паперову та електронну версії кулінарної історії ресторану, і йому припали до вподоби можливості, що їх відкриває електронна версія: «Ми зробили кулінарну книгу незакінченою, тобто відкритою до нововведень і інновацій. Завдяки штрих-коду ми можемо відновити рецепти, спілкуватися з клієнтами. Наприклад, ось у цьому полі ми можемо побачити відеопрезентацію виробників олії з фундука у П’ємонті (Північна Італія). Таким чином, на додаток до

продажу продуктів до ресторану виробники можуть безпосередньо спілкуватися з клієнтами». 

Copyright © 2012 euronews