МАЙСТЕР-КЛАС

Бажаєте зробити оригінальні подарунки власноруч?..

Володимир ЗАЇКА,
«Урядовий кур’єр»
(фото автора)

І не лише до свята — на щодень, який наповнить ваше життя теплом і радістю? Тоді приходьте на незвичні майстер-класи, які відбуваються в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва.

Нещодавно тут була  цікава й пізнавальна програма «Кохання по-українському». Таке дійство проводили  вдруге. За словами одного з організаторів заходу Юлії Червінської, вироби своїми руками побутували у нас  завжди і зазвичай не були приурочені до якоїсь дати. А на тлі сучасних віянь моди це прекрасне заняття отримало друге дихання.

Розпис листівок за петриківським стилем.

Адже є глибока таїна, приміром, у поетапному творенні воскової свічки з оригінальною прикрасою, яка на очах перетворюється  в «цінний» подарунок — такий собі вогник для двох сердець. Чи в спільному розписуванні  листівки з наслідуванням  петриківських традицій. Головне — робити це удвох.

Те саме «деревце знайомств».

До речі, на тих, хто завітав до музею сам-один,  на вході чекав сюрприз:  можна було повісити на декоративне деревце свою анкету або зірвати іншу й познайомитися таким чином з другою «половинкою». Також взяти участь у лотереї, отримати сувенір від музею на згадку або зразок еротичної поезії від українських класиків тощо.